Κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί πως οι παραλίες είναι όλες μοναδικές, ξεχωριστές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Μπλε και πράσινα νερά, βαθιές είτε ρηχές, μπορείτε να βρείτε οργανωμένες, αλλά και απομονωμένες οι οποίες καλύπτονται από το οδικό δίκτυο ή η πρόσβασή τους γίνεται μέσω των πεζοπορικών μονοπατιών, Οι βόρειες παραλίες πάντα αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες με σκάφη.

 

  • Πράσσα.

Η πιο διάσημή μας παραλία. Πράσινα, σχεδόν διάφανα νερά είναι πραγματικά ένας μικρός παράδεισος. Καθημερινά τουρίστες του νησιού αλλά και επισκέπτες κάνοντας μονοήμερη εκδρομή από το νησί της Μήλου την επιλέγουν για λίγες έστω ώρες ώστε να απολαύσουν  την άσπρη χοντρή άμμο της, η οποία άμμος ουσιαστικά είναι το ορυκτό της Κιμωλίας.

  • Ελληνικά.

Μία θάλασσα με κρυμμένο θησαυρό στο βυθό της. Τα Ελληνικά είναι η βυθισμένη πολιτεία για πολλούς χαρακτηρισμένη και ως η χαμένη Ατλαντίδα. Με την μάσκα σας μπορείτε να κολυμπήσετε πάνω από την παλιά βυθισμένη πόλη της Κιμώλου, που χάθηκε μετά από το σεισμό του ηφαιστείου της Σαντορίνης πριν αρκετά χρόνια.

  • Μαυροσπήλια.

Διεκδικούμε τον τίτλο του πιο ωραίου Ηλιοβασιλέματος. Στην δυτική μεριά του νησιού, στο τέλος του οδικού δικτύου, θα βρείτε το πιο ωραίο Κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα. Τα χρώματα, η θάλασσα και οι βραχώδεις σχηματισμοί μέσα και περιφερειακά της παραλίας μπορούν να σας γεμίσουν αμέτρητες φωτογραφίες και αναμνήσεις από το νησί μας.

  • Μπονάτσα.

Η πιο ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μία παραλία με αλμύρες και ρηχά νερά για μία χαλαρή βουτιά. Αρκετές φορές έχει γίνει επιλογή από μαμάδες καρέτα-καρέτα που αφήνουν τα αυγά τους για να εκκολαφθούν εκεί.

  • Ρέμα – Γούπα -Καρράς.

Οι τρεις επιλογές για βουτιές. Βράχια με φυσικά σκαλάκια και ένας μοναδικός βυθός, θα σας κάνουν να πάτε και δεύτερη και τρίτη φορά!!. Τέλος, στο Ρέμα θα βρείτε και έναν βράχο σε σχήμα ελέφαντα που έχει λαξευτεί από τον αέρα και τα κύματα.